Demontage Nelcon Straddle Carriers

Wat is er beter dan één Nelcon straddle carrier demonteren? 14 stuks demonteren natuurlijk! Dat is precies wat Meuva in een periode van vijf weken heeft gedaan voor een overslagbedrijf in het Amsterdamse havengebied.

Sarens heeft met een 400-tons hijskraan geassisteerd om de carriers een voor een te verplaatsen en op de grond te leggen zodat ze verder verwerkt konden worden. Hierbij werd zo veel mogelijk machinaal gewerkt in verband met de veiligheid. De materialen waaronder de metalen en andere stoffen zijn zoveel mogelijk op locatie gescheiden voor circulaire verwerking.Er is meer dan 800 ton aan vrijgekomen metalen, in 10 verschillende categorieën gescheiden en aangeboden voor hergebruik.

De onderdelen die vrij zijn gekomen, waaronder de elektronica en de Volvo Penta generators en de banden worden direct hergebruikt. De dieselmotoren worden geëxporteerd en gebruikt als noodgenerator in gebieden waar het stroomnet niet consistent genoeg is en de banden worden ook geëxporteerd en hergebruikt. Het project is in 5 weken gerealiseerd inclusief mobilisatie en demobilisatie.